motettlattareliv.blogg.se

Min resa mot ett lättare liv

Tortilla-bak

Publicerad 2013-02-08 16:22:00 i Allmänt

Jag inser att det här med att blogga kräver mer tid än vad jag faktiskt har. Jag får skylla på barnen och att de tar all tid ;-)
Måste försöka bättra mig och skriva mer, för jag vill gärna ha kvar det som en "dokumentation" som är lätt att gå tillbaka till och läsa i.

Hur går det då? Jodå, hyffsat iaf. Igår fuskade jag dock. Vi var ner på stan, och i väntan på att affärerna skulle öppna så skulle vi ta en fika. Jag övervägde länge att bara ta en kopp te, men jag kunde inte motstå morotsmuffinsen. Så det blev en sådan, eller en halv sådan. Sen bytte jag och maken, så jag fick en bit av hans chokladkaka. Efteråt kände jag bara att det faktiskt inte ens var värt det. Det var inte så gott som jag förväntade mig, och jag hade lika gärna kunna varit utan.

Igår eftermiddag körde jag även mitt första träningspass på gymmet. Men eftersom det bara är 2,5 veckor sedan blindtarmsoperationen så vågar jag mig inte på styrkemaskinerna än, så det blev en vända på crosstrainern istället. 30 minuter blev det. Det kändes ruskigt skönt efteråt :-)
Jag hoppas på att hinna med ett till pass på söndag, eller måndag.

Jag har hitills ätit kokta ägg på morgonen, men igår provade jag istället ett bröd som jag hittade, och det var faktiskt väldigt gott. Detta brödet var det http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=109
Har ätit det med smör och ost. Det kommer få bli min frukost några dagar framöver, för det är gott och jag tycker att det mättar bra. Jag har tröttnat lite på kokta ägg, så det känns bra att ha hittat något annat som är lätt och snabbt att fixa, och dessutom gott.

Idag ska vi äta tacos, och jag har för första gången gjort lchf-tortillas. Det första är i ugnen nu. Det ska bli spännande att se hur det smakar :-) Detta recept gjorde jag efter idag http://www.lchfgourmet.se/-pasta-gratang-mos---tillbehor/tortillabrodwraps-lchf/

Jag köpte en ny våg i måndags, för den gamla gav upp (det kanske var en pik?!). Den nya vågen visade nästan 1 kilo mer än den gamla, så det var lite irriterande såklart. Men nu får jag utgå från den istället.
Trots fuskandet igår så visade vågen imorse 82,4 kilo, så det går åt rätt håll. Jag skulle nog behöva sätta något delmål, eller kanske fler små delmål. Egentligen hade jag velat komma under 80 kilo till nästa lördag, då vi ska på dop. Men det känns nog omöjligt.
Men under 80 kilo om två veckor känns iaf rimligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jag är en tjej på snart 30 år. Kilona kom smygande på mig redan innan min första graviditet. Jag blev sambo, och vi åt en massa onyttigheter mer eller mindre varje dag. Snabbt hade jag gått upp 20 kilo. Jag har nu efter tre täta graviditeter fått en kropp som jag inte mår bra med. Detta ska jag nu göra något åt. Med hjälp av LCHF-kost och träning hoppas jag på att nå mitt mål. Minst 20 kilo ska bort, gärna ett par kilo till. Nu kör vi!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela